Lyckad helg med vårkurs och årsmöte

I samband med årsmöte för Afasiföreningen i Skåne län bjöds lokalföreningarna och deras medlemmar in till en vårkurs på Sundsgårdens folkhögskola mellan den 8 till 9 april.

Vårkursen inleddes på fredagen och Marie Herbst ledde oss under hela dagen. De 25 deltagarna fick prova på meditation, sittande yoga på stolar och Verdic Art där vi med hjälp av block och penna fick göra cirklar med öppna och slutna ögon. Det var en intressant övning! Deltagarna fick också prova på EFT (Emotioneell Frihetsteknik) där man knackar på akupunkturpunkter. Genom denna övning försvann en av deltagarnas tinnitus, så det blev en givande erfarenhet.
Marie Herbst 2 600x399

 

 

 

 

 

 

 

Sittyoga 600x399

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans G Fridh, ordförande i Afasiföreningen i Landskrona, kåserade om Povel Ramel genom ”Snälla Baron Ramel – ska det låta såhär?”Hans 600x399

 

 

 

 

 

 

 

 

 


På lördagen inleddes dagen med att Afasiföreningarna i Landskrona, Helsingborg och Kristianstad visade varandra vad de har för verksamhet i föreningarna. Afasiföreningen i Landskrona visade upp collage som personer med afasi gjort.
Collage1 600x399

 

 

 

 

 

 

 

 

Collage2 600x398

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programmet avslutades med Årsmöte för Afasiföreningen i Skåne län. Till ordförande valdes Inger Nilsson, vice ordförande Tommy Wahlberg, Ann-Britt Herre kassör och ledamöter Ulla Karlsson och Sonja Almö.
Årsmöte 600x345