Möten/kurser/föredrag

Vårkurs 

Lördagen den 6 -7 maj hade länsföreningen vårkurs på Sundsgårdens folkhögskola i Helsingborg med temat ”Att åldras med afasi”.

Programmet innehåll olika föreläsningar blandat med andra aktiviteter:

Charlotte Erlandson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet talade om ”Mat för hjärnan”.

Mats Rosvall, överläkare, VO Neurologi, SUS, talade om ”Hur hjärna och kropp ska hållas igång när man blir äldre och har afasi och vad man bör tänka på”.

Isabella Gustavsson, logoped vid Vejbystrand Rehabilitering, pratade om skador på olika språkcentra och hur språk och tal drabbades vid stroke. Hon berättade också om olika träningsmetoder som kan användas och hon slog ett slag för Afasiföreningarna som hon alltid rekommenderar sina patienter att söka sig till!

Länk till mer information om vårkursen och bilder

Må-bra-dagar

Varje år ordnar Afasiföreningen i Skåne län ”Må bra dagar” för personer med afasi och anhöriga. Det sker i samarbete med Strokeföreningen och Hjärnkraft i Skåne län.

Kurser för personer med afasi

Sundsgårdens folkhögskola har korta och långa kurser för personer med afasi. Det görs i samarbete med Afasiföreningen i Skåne län.

Läs mer om Sundsgårdens korta kurser för personer med afasi